Budget i alla dess former

Då jag de senaste månaderna inte bara har fört en ganska rigorös budget (42 poster just nu men det händer att den utökas) utan dessutom haft väldigt stor nytta av den (det svåraste är att hålla den när det gäller spontantinköp som snacks och fika) funderar jag på om det inte borde gå att applicera ett liknande tänk gällande min tid.

Orsaken till denna fundering är så klart att jag inte hinner med hälften av allt det jag vill göra och det blir alldeles för rigoröst att boka in exakta tidpunkter när jag skall göra något. Att klippa gräset med jämna mellanrum måste jag göra men det är korkat att tvinga ut mig i spöregnet bara för att mat & sovklockan säger åt mig att göra det precis just då.

Just nu sitter jag och funderar på vilket verktyg som är bäst lämpat och det lutar åt att det blir Excel även för detta. Var inne på att styra upp det direkt i kalendern men då dess primära syfte är att boka in när i tiden något skall göras går den stick i stäv med mitt största problem (se ovan).

Spaltar jag upp i Excel vad det är jag skall göra, hur länge samt hur ofta (diska bör jag göra regelbundet och inte bara 4 timmar per månad) får jag den översikt jag behöver. Visst finns risken att det blir för fyrkantigt även detta men om inte annat får jag en ”kom i håg-lista” över vad det är jag behöver göra.

Med början i dag sätter jag upp en sådan här så får vi se hur det blir. Jag återkommer.

One Response to “Budget i alla dess former”

  1. Hoppas det går bra, har väl gjort något halvhjärtat försök med excel fast det brukar inte hålla så länge så länge för mig.